Uspješno poslovanje uz nagrade i stalni porast prihoda

Za vrlo kratak period postojanja, kompanija BBI Real Estate d.o.o za nekretnine pokazala je značajan uspjeh na bh. tržištu. Sa svojim najvećim projektom, (BBI Centar) postavila je nove standarde u izgradnji shopping centara u BiH.

Godine 2010. našla se na listi "100 najvećih kompanija u BiH" u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Listu svake godine objavljuju "Poslovne novine" u Sarajevu, a BBI Real Estate je dobio i nagradu za najveću investiciju u 2009. godini u kategoriji srednjih preduzeća.

Također BBI Real Estate je zajedno sa vladom Kantona Sarajevo dobitnik nagrade ReStore Award na izboru European Shopping Centre Awards 2011 koji je organizirao International Council of Shopping Centers.

Naše uspješno i održivo poslovanje rezultiralo je stalnim porastom prihoda u proteklih pet godina, dosežući vise od 5 miliona Eura prihoda u 2011. godini.

Četiri godine zaredom (2011., 2012., 2013., 2014) naše Društvo je najbolje u industriji iznajmljivanja i upravljanja nekretninama u Bosni i Hercegovini:

- Prema prihodu s tržišnim udjelom od 13,25% (prošle godine)

- Prema operativnoj dobiti s operativnom maržom od 49,80%

- Prema neto dobiti s neto maržom od 44,61%