null

Ukupni osnivački kapital 20.4 mil EUR
Islamic Development Bank, Jeddah 24 mil EUR (99,97%)
Bosna Bank International dd, Sarajevo 5.000 EUR (0,03%)

O NAMA

BBI Real Estate d.o.o Sarajevo je osnovan 2006. godine. Osnovni cilj kompanije bio je realizovati projekt BBI Centra, višenamjenski objekat sa maloprodajnim, gastronomskim, uredskim prostorima, te skladištima i
podzemnim parkingom.

Kasnije je kompanija realizovala i druge projekte nekretnina.

Danas je BBI Real Estate prvenstveno usmjeren na razvoj i realizaciju maloprodajnih, uredskih i stambenih projekata u Bosni i Hercegovini.

BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo upošljava 22 stručne osobe, od kojih je nekoliko zaduženo za upravljanje BBI Centrom, dok su ostali angažirani i na drugim projektima kompanije.

MISIJA

 

BBI Real Estate se zalaže za razvoj/upravljanje projektima nekretnina vrhunske kvalitete pri tome stvarajući trajnu vrijednost za sve ključne aktere: naše kupce, zaposlenike, lokalnu zajednicu i dioničare.

VIZIJA

Želimo postati najveći investitor nekretnina u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na maloprodajni segment.

I dalje ćemo biti pouzdan partner za strane investitore, kompetentni za prepoznavanje, razvoj i upravljanje projektima u njihovo ime. Fokusirajući se na napore u navedenim segmentima, u potpunosti ćemo koristiti svoju strčnost u ovom sektoru i lokalni know-how.

Cilj nam je biti prepoznatljivi po našim kvalitetnim projektima i uslugama na svim tržištima gdje smo prisutni.

Istovremeno, širok spektar vještina našeg tima omogućit će nam da prihvatimo nove izazove i razvoj odabranih projekata iz drugih segmenata u skladu sa novonastalim prilikama od interesa za kompaniju.